Van veemarktcomplex naar congres- en evenementenlocatie

Historie van 1931

In1931 opende burgemeester Frans van Lanschot het eerste, geheel overdekte veemarktcomplex van Nederland: de Bossche Veemarkt. De architectuur vermengde de stijl van de expressionistische Amsterdamse School met die van het traditionalisme. Het indrukwekkende gebouw is zo bijzonder, dat het mei 2001 op de lijst met rijksmonumenten is geplaatst. Waar eens via handjeklap koeien en kalveren van eigenaar verwisselden, komen nu mensen bijeen om kennis en kunde uit te wisselen.
Vanaf 1991 is Libéma eigenaar. De runderhal en Veemarkt restaurant werden na een geavanceerde restauratie in 2010 geopend onder de naam ‘1931 Congrescentrum’.

De architectuur vermengde de stijl van de Expressionistische Amsterdamse School met die van het Traditionalisme. Zo bijzonder dat het imposante gebouw op de lijst met rijksmonumenten staat.

VANUIT DE BASIS VERNIEUWD

Verbouwing van een monumentaal pand

In 2009 is de verbouwing van het rijksmonumentale deel van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch van start gegaan. Op 3 februari 2010 werd een belangrijke fase – de restauratie van de monumentale en markante toren – in het bouwproject afgerond. Als symbool voor dit bijzondere moment werd klokslag twaalf uur het uurwerk van de klok sinds lange tijd weer in werking gesteld. Het voormalige Veemarktcomplex en het kantoorpand (samen goed voor zo’n 7.000 m²) zijn als rijksmonument aangewezen. Het authentieke karakter blijft behouden en zorgt voor een sfeervol congres- en vergadercentrum.

Meer over 1931

historisch hedendaags

Ontdek het 1931 van nu...

De runderhal van toen is nu een geavanceerde congres- en evenementenlocatie, dat modern comfort mixt met een authentiek karakter. 1931, de gastvrije en authentieke congres- en evenementenlocatie van Zuid-Nederland, ligt aan Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch, op een steenworp afstand van de historische binnenstad.

Ontdek alle ruimtes

VOOR UW VRAGEN EN OPMERKINGEN

1931 - Stuur uw bericht