Van veemarktcomplex naar congres- en evenementenlocatie

Historie van 1931

Waar eens runderen van eigenaar verwisselden, komen mensen nu bijeen voor een bijzondere meeting experience. Of het nu een productpresentatie is of een bijeenkomst voor relaties, in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch komt het beste bij elkaar. Het beste van beide tijden. Jaren achtereen wisselden hier koeien en kalveren wekelijks van eigenaar, nu gebeurt dat met kennis en kunde. De runderhal van toen is nu een geavanceerd congres- en vergadercentrum dat modern comfort mixt met het authentieke karakter van toen.

Het waren woelige tijden. De dertiger jaren doen denken aan stempellokalen, maar ook aan bijzondere bouwkunst. In 1931 opende ’s-Hertogenbosch het grootste geheel overdekte en afgesloten veemarktcomplex van Nederland. De architectuur vermengde de stijl van de Expressionistische Amsterdamse School met die van het Traditionalisme. Zo bijzonder dat het imposante gebouw op de lijst met rijksmonumenten is gezet.

VANUIT DE BASIS VERNIEUWD

Verbouwing van een monumentaal pand

In 2009 is de verbouwing van het rijksmonumentale deel van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch van start gegaan. Op 3 februari 2010 werd een belangrijke fase – de restauratie van de monumentale en markante toren – in het bouwproject afgerond. Als symbool voor dit bijzondere moment werd klokslag twaalf uur het uurwerk van de klok sinds lange tijd weer in werking gesteld. Het voormalige Veemarktcomplex en het kantoorpand (samen goed voor zo’n 7.000 m²) zijn als rijksmonument aangewezen. Het authentieke karakter blijft behouden en zorgt voor een sfeervol congres- en vergadercentrum.

Meer over 1931

historisch hedendaags

Ontdek het 1931 van nu...

De runderhal van toen is nu een geavanceerde congres- en evenementenlocatie, dat modern comfort mixt met een authentiek karakter. 1931, de gastvrije en authentieke congres- en evenementenlocatie van Zuid-Nederland, ligt aan Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch, op een steenworp afstand van de historische binnenstad.

Ontdek alle ruimtes

VOOR UW VRAGEN EN OPMERKINGEN

1931 - Stuur uw bericht