Historisch ‘s-Hertogenbosch

De stad Den Bosch staat bekend om haar gemoedelijkheid, gastvrijheid en bourgondische cultuur. In het historische centrum voelt iedereen zich welkom. Kunst- en cultuurliefhebbers bezoeken (één van) de diverse musea en exposities. Bourgondiërs kiezen voor de knusse cafés, hippe koffietentjes en heerlijke restaurants. En shopliefhebbers gaan naar de kleinere boetiekjes, conceptstores, pop-up stores en andere eigentijdse winkels. 

Bezienswaardigheden in Den Bosch

’s-Hertogenbosch weet haar cultuurhistorische karakter feilloos te combineren met de kenmerken van een moderne stad. Het gevolg? Een creatieve, dynamische stad met tal van bezienswaardigheden. We noemen er een paar:

Sint Janskathedraal

De Sint-Janskathedraal is met recht één van de meest mooie en interessante gebouwen van Nederland. Deze gotische kathedrale basiliek is gebouwd tussen 1370 en 1529.

Het Museumkwartier ‘s-Hertogenbosch

Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch vormt samen met Het Noordbrabants Museum één van de grootste museumgebouwen van Nederland: het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch. Na nieuwbouw, uitbreiding en restauratie is deze parel begin 2013 in de binnenstad geopend. Twee musea onder één dak, dat is de aantrekkingskracht van het Museumkwartier. Met een veelheid aan cultuur, historie, kunst en design uit vele eeuwen.

De Binnendieze

De Binnendieze is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van ’s-Hertogenbosch. Vaar met een gids in een karakteristieke open boot onder de stad door en beleef hoe de geschiedenis tot leven komt. Geniet van de monumenten, de afwisseling tussen oude en nieuwe gebouwen, de spannende waterlopen en verbaas je over de imposante vestingwerken wanneer je onder de stad door vaart.

De Uilenburg & Korte Putstraat

De binnenstad van ’s-Hertogenbosch staat bekend om de vele restaurants, terrassen en cafés. Vooral in de Korte Putstraat of de wijk De Uilenburg zijn talloze gezellige plekjes te vinden. Elke Bosschenaar heeft zijn favoriet, maar gezellig wordt het zeker. Mocht u op zoek zijn naar een gezellig restaurant of café om even het evenement te bespreken, dan bent u op een van deze locaties vast aan het juiste adres.

Overnachten in ‘s-Hertogenbosch

Het is bijna zonde om ’s-Hertogenbosch alleen te bezoeken voor een evenement en de gezellige en bourgondische binnenstad niet te bezoeken. Een overnachting in de regio van ’s-Hertogenbosch is dan de perfecte uitkomst. Maar natuurlijk geeft het ook veel rust om de avond voor uw evenement al in de buurt te zijn van 1931. Binnen enkele kilometers van onze locatie bevinden zich enkele hotels. In samenwerking met deze hotels en vakantieparken kan 1931 u voorzien van de beste en laagste prijs.

Bekijk de mogelijkheden

Ontdek cultureel en culinair

’s-Hertogenbosch

Wilt u historisch ’s-Hertogenbosch of omgeving – culinair of cultureel – ontdekken? Wij denken graag met u mee. We werken nauw samen met Convention Bureau Brabant en VVV ’s-Hertogenbosch. Van theaters, musea en evenementen tot natuur en architectuur: de VVV biedt een compleet overzicht van wat de bruisende cultuurstad te bieden heeft en kan leuke, interessante, smakelijke en / of actieve arrangementen verzorgen voor u en uw gasten.

Neem contact met ons op

VOOR UW VRAGEN EN OPMERKINGEN

1931 - Stuur uw bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.