PLEK MET HISTORIE

Welkom bij 1931 Congrescentrum

Maanden werk gaat erin zitten: de organisatie van uw evenement. Eindelijk is het zover! Uw gasten worden ontvangen in de Foyer. De ruimte is aangenaam licht door het daglicht dat er binnenvalt en modern ingericht. Het hoge, gebogen dak verraadt iets van de grootte van de ruimte, maar de inrichting maakt dat uw gasten er zich niet in verloren voelen. Nog niet zó lang geleden stonden, precies waar uw gasten nu staan, koeien, kalveren, varkens en paarden. U hebt namelijk gekozen voor een van de meest unieke en historische congreslocaties van Nederland: de voormalige Bossche Veemarkt. Welkom in 1931 Congrescentrum ‘-s Hertogenbosch!

Historisch hedendaags

Ervaar 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch

De groeiende handel in dieren op openbare plaatsen  – zoals lokale pleinen – zorgde voor veel overlast, waardoor een alternatief werd gezocht. De eerste overdekte en afgesloten veemarkt van Nederland werd in 1931 geopend in Den Bosch. Volgens de architectuur van die tijd (de Amsterdamse School) werden een marktplaats en diverse hallen gebouwd, nét buiten het centrum. Van 1931 tot en met 2001 werden deze hallen intensief gebruikt door veehandelaren uit de regio. Tot de mond-en-klauwzeer uitbraak in 2001. Als gevolg daarvan werden vervoer van en evenementen met onder andere koeien, varkens en schapen verboden en verloor de veemarkt haar functie. Tot 2009 werden op de locatie nog wel hondenshows en paardenkeuringen gehouden. Daarna werd de locatie verbouwd tot het hedendaagse 1931 Congrescentrum.

Meer over de geschiedenis van 1931

 

1931: Gastvrij en van alle markten thuis

Het pand werd in 2001 een rijksmonument. En terecht. De herkenbare architectuur is dan ook nog volledig in tact gebleven. Zelfs de klokkentoren is in ere hersteld: de klok luidt weer ieder uur. En in de Galloway, die vroeger dienst deed als restaurant, ziet u de prachtige originele glas-in-loodramen die “de sfeer van weleer” treffend weergeven. U gaat moeiteloos jaren terug in de tijd, om vervolgens aangenaam te worden verrast door de moderne faciliteiten die het 1931 congrescentrum biedt.

1931 heeft talloze mogelijkheden voor groepen van 4 tot 2.000 personen. Al onze ruimtes zijn flexibel: door het plaatsen van tussenwanden is elke ruimte aan te passen aan de gewenste functie of groepsgrootte.
Plenaire sessies tijdens uw congres organiseert u bijvoorbeeld in (één van) de Limousins, waarna uw bezoekers in kleinere groepen bijeenkomen in de Dexters, Rode Geus of Galloway. U organiseert een beurs? Zowel de Limousins als de Foyer zijn door hun grootte én hoogte uitermate geschikt voor stands.

Ideaal van 1931 Congrescentrum is dat de ruimtes allemaal gelijkvloers zijn en grenzen aan de centrale Foyer, het hart van 1931. Boven, waar vroeger de marktmeester woonde en waar kamers werden verhuurd aan Bossche studenten, bevinden zich nu de Lakenvelders vergaderruimtes. Hier vindt u bovendien de prachtige en geheel in oude stijl gerenoveerde Van Lanschotzaal, die nu dienst doet als vergaderruimte en als trouwlocatie.

Bekijk de diverse ruimtes

Gastvrijheid en gastheerschap

1931 dóet iets met de bezoeker

1931 is typisch zo’n locatie die iets doet met de bezoeker, dat begint al in de Foyer; het hart van 1931. Het karakteristieke spantplafond creëert een authentieke sfeer die overal in 1931 terugkomt – het is precies die sfeer die bijna ongemerkt iets extra’s toevoegt aan elke ontmoeting die hier plaatsvindt. Naast deze Foyer zijn er nog drie plenaire ruimtes en twintig subruimtes, alleen met een geheel eigen karakter. Qua inrichting en faciliteiten staat 1931 met beide benen in de 21e eeuw: modern en van alle gemakken voorzien.

Dat u in 1931 op ouderwetse gastvrijheid mag rekenen, spreekt voor zich: we zijn hier in het hart van het Bourgondische en gastvrije Brabant. Daar komt nog eens bij dat de oorsprong van het moederbedrijf Libéma ook in Brabant ligt; gastvrijheid en gastheerschap zitten in het DNA.

Dichtbij het historisch centrum van ‘s-hertogenbosch

Verrassend centraal gelegen

1931 Congrescentrum ligt aan de rand van het historische centrum van ’s-Hertogenbosch en verrassend centraal ten opzichte van de grote steden in Nederland en België. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen bereikt u ons in een uur. Bovendien beschikt 1931 over maar liefst 4.000 parkeerplaatsen.

Ook per openbaar vervoer zijn we zeer goed bereikbaar; vanaf Station ’s-Hertogenbosch loopt u in tien minuten naar 1931.

Ga naar bereikbaarheid

Duurzaamheid

MVO bij 1931

1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. 1931 neemt hiermee verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.

Bekijk onze maatregelen

BOURGONDISCH & GASTVRIJ

Waarom 1931?

 • Ruime capaciteit

  Van 4 tot 4.000 personen
  (uitbreiding mogelijk met Brabanthallen)

 • Flexibel

  Beschikking over maar liefst 29 zalen. Multifunctionele ruimtes voor elke groepsgrootte.

 • 4.000 parkeerplaatsen

  Ruime parkeergelegenheid, inclusief elektrische oplaadpalen

 • Overal dichtbij

  Nabij snelwegen A2, A59 en A65, Eindhoven Airport en de Duitse & Belgische grens

 • Kwaliteit & Duurzaam

  In bezit van 4 vergaderhamers, de gouden Green Key en partner MVO Nederland.

 • 10 minuten loopafstand

  Op slechts 10 minuten loopafstand van Centraal Station ‘s-Hertogenbosch

NIEUWSGIERIG?

Maak kennis met 1931

 

 

 

 

 

 

Bent u benieuwd naar 1931 en de mogelijkheden voor uw evenement? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk bent u welkom om de sfeer te proeven. Bel voor een afspraak naar telefoonnummer 088 – 9000 333. Ook kunt u de sfeer alvast proeven door middel van onze virtuele tour.

Neem de virtuele tour

Wat voor evenement wilt u organiseren?

GeoBuzz 2016 / Herman ter Veen / Sense BV

Ik geef de locatie een 9. De locatie is sfeervol, waarbij beurs en workshopzalen dicht bij elkaar liggen. Dienstverlening is heel hoog, waarbij ten volle meegedacht wordt door het personeel van 1931 en waarbij het ook goed mogelijk is om de kosten in de gaten te houden.
Meer referenties

VOOR UW VRAGEN EN OPMERKINGEN

1931 - Stuur uw bericht