MVO bij 1931

1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch wil u als organisatie zoveel mogelijk stimuleren om zelf ook maatschappelijk verantwoord te ondernemen en onderstaande punten te ondersteunen en toe te passen op uw eigen bedrijfsactiviteiten. Met het ondertekenen van onze definitieve offerte verklaart u ons te steunen in onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Maatschappelijk en verantwoord ondernemen met zorg voor het milieu

Elektrische oplaadpunten

LED lampen

100% gebruik van duurzame LED lampen

Energiebesparing

Daglicht regeling d.m.v. lichtstraat en bewegingssensoren

Energie

100% groene stroom

Catering

Lokaal, gezond en verantwoorde catering

Waterbesparing

50% minder doorstroom door sensorkranen in toiletten

Kraanwater

Beperken vervoersstromen door gefilterd kraanwater

Fietsenstalling

CS op minder dan 10 minuten loopafstand

Green Key

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en voor vergader- en congreslocaties , die serieus bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 1931 is in het bezit van de Gouden Green Key.

Wij maken gebruik van banieren van gerecyclede petflessen.

Groene taxi's

Wij maken gebruik van auto’s die elektrisch rijden

Afvalvermindering

95% gebruik van porselein bij catering of biologisch afbreekbare materialen.

Afvalmanagement

Waste2Energy / Groene stroom door afvalverwerking

Maatschappelijke rol

Partnerschap met MVO Nederland, Stichting AAP en WeForest

1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Op deze manier neemt 1931 verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsvoering op mens en natuur. Zo worden onze inktcartridges ingezameld voor Stichting AAP. Deze bijdrage wordt gebruikt om een betere leefomgeving voor apen en andere exotische zoogdieren te garanderen. Daarnaast planten we per evenement dat georganiseerd wordt bij 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch vijf bomen in samenwerking met WeForest, een internationale non-profit organisatie gericht op het herstellen van bedreigde bosgebieden in tropische landen.

Ook is 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch in het bezit van een Gouden Green Key. Dit is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en voor vergader- en congreslocaties, die serieus bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Voor het Green Key Certificaat is het van belang dat er aan verschillende eisen wordt voldaan, waaronder het opzetten van een energiebesparingsplan. Dit voert 1931 uit door het vele gebruik van daglicht in de locatie, waardoor extra verlichting vaak niet nodig is. Ook wordt afval gescheiden en wordt de hoeveelheid CO2 teruggedrongen door deelname aan het ‘Waste to Energy’-initiatief. Dit betekent dat 1931 groene stroom opwekt van eigen afval. Daarnaast gebruikt 1931 glazen flessen en worden deze gevuld door middel van een Original watertap. Op deze manier bespaart 1931 plastic en is er geen transport van waterflessen nodig. Dit helpt de carbon footprint te verminderen.

1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch probeert ook op het gebied van catering zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo worden er veel biologische producten en streekproducten ingekocht, waaronder de fairtrade koffie van PURO en duurzame food en non-food producten van Eerlijk & Heerlijk. Natuurlijk worden ook de Bossche Bollen in de regio gemaakt!

 

VOOR UW VRAGEN EN OPMERKINGEN

1931 - Stuur uw bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.