Ontdek de Historie van 1931 Congrescentrum tijdens de Open Monumentendag!

Op zaterdag 9 september 2023 is het weer zover: de jaarlijkse Open Monumentendag vindt plaats in Nederland. Ook 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch, voorheen bekend als de Bossche Veemarkt, opent die dag vol trots haar deuren als monumentaal pand voor het grote publiek. 

Open Monumentendag – Wat houdt het in?  

De Open Monumentendag is een unieke gelegenheid om bijzondere monumenten te ontdekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Tijdens deze dag krijgt u de kans om een stap terug in de tijd te zetten en te genieten van de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van diverse historische gebouwen. Het thema van dit jaar is ‘Levend erfgoed’, waarbij er aandacht geschonken wordt aan de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die ons met elkaar verbinden. 

1931 Congrescentrum als Monumentaal Erfgoed

Stap binnen in de geschiedenis van 1931 Congrescentrum en herbeleef de tijd waarin dit pand fungeerde als de Bossche Veemarkt. In 1931 opende de eerste overdekte veehal zijn deuren en jarenlang vonden hier de levendige veemarktactiviteiten plaats. Hoewel het gebouw later zijn functie als veemarkt verloor, zijn er nog steeds talloze originele herinneringen te bewonderen, zoals prachtige glas-in-lood ramen en authentieke tegeltjes die aan vroegere tijden doen denken. 

Bezoek ons op zaterdag 9 september tussen 10:00 en 16:00 uur!  

Wij nodigen u van harte uit om tijdens de Open Monumentendag een kijkje te komen nemen. Op zaterdag, tussen 10:00 en 16:00 uur, staan onze collega’s voor u klaar om u te verwelkomen en meer te vertellen over de rijke geschiedenis van dit rijksmonument. Het authentieke karakter is behouden gebleven en zorg voor een gemoderniseerd, maar sfeervol congres- en vergadercentrum. Laat u meenemen op een boeiende reis terug in de tijd terwijl u door de gangen van ons monumentale pand loopt. Ook kunt u genieten van een speciale video met beelden van toen, die een uniek perspectief bieden op de bruisende veemarktactiviteiten van vroeger. 

Kom en beleef de levendige geschiedenis van 1931 Congrescentrum tijdens de Open Monumentendag! We kijken ernaar uit u te ontmoeten en u te laten kennismaken met de rijke cultuur en tradities die ons verbinden. Tot ziens op zaterdag 9 september! 

VOOR UW VRAGEN EN OPMERKINGEN

1931 - Stuur uw bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.