MVO bij 1931

1931 Congrescentrum Brabanthallen ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. 1931 neemt hiermee verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. De verbouwing van de oude veemarkthallen heeft gezorgd voor een nieuw bestaan van het pand als modern congrescentrum.

Green Key
Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en voor vergader- en congreslocaties , die serieus bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 1931 is in het bezit van de Gouden Green Key. 

Energie besparing
Één van de onderdelen van de Green Key certificering is het opstellen van een energiebesparingplan. Een goed voorbeeld van een energie besparende maatregel bij 1931 is de bouw van lichtstraten in de dakconstructie. Door aanwezigheid van de vele dakramen is het gebruik van extra verlichting vaak slechts beperkt nodig. De unieke dakconstructie is voorzien van een lichtsensor die bij voldoende natuurlijk daglicht de lampen (deels) uitschakelt.

Afvalmanagement
Een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen is het bewust omgaan met afvalstoffen die vrijkomen bij het exploiteren van de locatie. Wij werken met een gedegen afvalpartner, namelijk de Van Gansewinkel Groep. Hiernaast reduceren wij de opwekking van schadelijke CO2 stoffen door deel te nemen aan “Waste to Energy”: Het opwekken van groen stroom uit de verwerking van eigen afval.


Water
1931 maakt gebruik van glazen flessen water en vult deze door middel van een Orginal watertap. Op deze manier bespaart 1931 plastic en is er geen transport nodig van waterflessen. Original water is diep gezuiverd water door natuurlijke filtering: zonodig verrijkt met mineralen en direct gebotteld om een optimale smaak te garanderen. Ons milieuvriendelijk water helpt de carbon footprint te verminderen.


Catering
1931 werkt met biologische- en streekproducten en kijkt constant naar de uitbreiding hiervan. We schenken bijvoorbeeld PURO koffie. Er wordt met lokale partners gewerkt, gevestigd in de omgeving van 1931.Inkoopbeleid
1931 heeft verschillende leveranciers die (grotendeels) duurzame producten leveren, bijvoorbeeld biologisch of fair trade, 100% gerecycled of lokaal verbouwd.
Stichting AAP
1931 is verbonden met dieren.  Vroeger wisselden runderen van eigenaar in onze locatie, nu komen mensen bijeen voor het uitwisselen van kennis en kunde. 1931 steunt Stichting AAP. Met het inzamelen van cartridges ontvangt stichting AAP een bijdrage welke ten goede komt van dierenwelzijn, met name apen en andere exotische zoogdieren. 

Stap voor stap naar een betere wereld
1931 ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. 1931 neemt hiermee verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.

Bekijk hiernaast de stappen op de groene ladder van 1931.

 

Herstellen Atlantisch Woud in Brazilië
Bij 1931 vinden we dat we, zodra we de kans krijgen, iets moeten bijdragen aan mens, maatschappij en milieu. In samenwerking met WeForest, een internationale non-profit organisatie gericht op het herstellen van bedreigde bosgebieden in tropische landen, worden er per evenement bij Congrescentrum 1931 vijf bomen geplant in het Atlantisch Woud in Brazilië. Door dit project wordt de lokale bevolking geholpen door het creëren van werkgelegenheid, worden tonnen CO2 opgenomen uit de atmosfeer en wordt het leefgebied van ruim 200 diersoorten vergroot. Zo dragen wij, samen met onze klanten, bij aan het verkoelen van het klimaat.

Partner MVO Nederland
1931 is partner van MVO Nederland. Hiermee zijn wij aangesloten bij het grootste netwerk voor bedrijven en organisaties met MVO-ambities. Zo leveren wij onze bijdrage aan een duurzamer bedrijfsleven en vergroten wij onze kennis over MVO om zo onze MVO-ambities verder te kunnen ontwikkelen.

MVO verklaring
Bekijk ook de MVO verklaring (PDF).