De stad 's-Hertogenbosch

Bekend om haar gastvrijheid. Waar het leven goed is en de nachten lang zijn. De trots van deze stad? De gemoedelijkheid en het intieme karakter. Je vindt er een enorm aanbod aan kunst en cultuur, een prachtige historische binnenstad met talloze knusse cafés, hippe koffietentjes en heerlijke restaurants. Tel daarbij op het winkelplezier in de kleinere boetiekjes, conceptstores, pop-up stores en andere eigentijdse winkels met uniek aanbod, en de cirkel is rond: ’s-Hertogenbosch is een creatieve, dynamische stad met spannende cross-overs tussen cultuurhistorie en de kenmerken van een moderne stad.

Highlights

Sint Janskathedraal
’s-Hertogenbosch heeft een rijk aanbod aan bezienswaardigheden. Denk aan de imposante Sint Janskathedraal, gebouwd tussen 1370 en 1529. Veel plekjes in en op de Sint-Jan zijn voor de gewone kerkganger en bezoeker niet of nauwelijks zichtbaar. Herman Lerou vertelt er in deze video over bijzondere plekken van de Sint-Jan én over een opvallende vondst, een in 1940 door bouwvakkers ingemetselde boodschap.

Het Museumkwartier 's-Hertogenbosch
Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch vormt samen met het Noordbrabants Museum één van de grootste museumgebouwen van Nederland: het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch. Na nieuwbouw, uitbreiding en restauratie is begin 2013 deze parel in de binnenstad geopend. Twee musea onder één dak, dat is de aantrekkingskracht van het Museumkwartier. Met een veelheid aan cultuur, historie, kunst en design uit vele eeuwen.

​De Binnendieze
De Binnendieze is de verzamelnaam voor het eeuwenoude stelsel van alle waterlopen binnen de muren van ’s-Hertogenbosch. Vaar in een karakteristieke open boot onder de stad door en beleef hoe de geschiedenis tot leven komt in het verhaal van de gids. Geniet van de monumenten, de afwisseling tussen oude en nieuwe gebouwen, de spannende waterlopen en verbaas je over de imposante vestingwerken wanneer je onder de stad doorvaart.

Compleet overzicht

VVV 's-Hertogenbosch biedt een compleet overzicht van wat de bruisende cultuurstad ’s-Hertogenbosch te bieden heeft. Van theaters, musea en evenementen, tot natuur en architectuur.