Historie van 1931 Congrescentrum Brabanthallen

Het waren woelige tijden. De dertiger jaren doen denken aan stempellokalen, maar ook aan bijzondere bouwkunst. In 1931 opende ’s-Hertogenbosch het grootste geheel overdekte en afgesloten veemarktcomplex van Nederland. De architectuur vermengde de stijl van de Expressionistische Amsterdamse School met die van het Traditionalisme. Zo bijzonder dat het imposante gebouw op de lijst met rijksmonumenten is gezet.

1931 Congrescentrum Brabanthallen in tijden van de Veemarkthal

Ervaar 1931 Congrescentrum Brabanthallen

Waar eens runderen van eigenaar verwisselden, komen mensen nu bijeen voor een bijzondere meeting experience. Of het nu een productpresentatie is of een bijeenkomst voor relaties, in 1931 Congrescentrum Brabanthallen komt het beste bij elkaar. Het beste van beide tijden. Jaren achtereen wisselden hier koeien en kalveren wekelijks van eigenaar, nu gebeurt dat met kennis en kunde. De runderhal van toen is nu een geavanceerd congres- en vergadercentrum dat modern comfort mixt met het authentieke karakter van toen.

Van veemarktcomplex naar congres- en evenementenlocatie

In 2009 is de verbouwing van het rijksmonumentale deel van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch van start gegaan. Op 3 februari 2010 werd een belangrijke fase - de restauratie van de monumentale en markante toren - in het bouwproject afgerond. Als symbool voor dit bijzondere moment werd klokslag twaalf uur het uurwerk van de klok sinds lange tijd weer in werking gesteld. Het voormalige Veemarktcomplex en het kantoorpand (samen goed voor zo'n 7.000 m²) zijn als rijksmonument aangewezen. Het authentieke karakter blijft behouden en zorgt voor een sfeervol congres- en vergadercentrum.

Hieronder vindt u enkele impressies van de verbouwing.

Wilt u meer informatie of denkt u erover om een evenement te organiseren in 1931?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mede mogelijk gemaakt door: 

 

OP Zuid is mede initiatiefnemer

 

Provincie Noord Brabant is mede initiatiefnemer

 

Gemeente 's-Hertogenbosch is mede initiatiefnemer

Europese Unie is mede initiatiefnemer

 

Libema is mede initiatiefnemer